News RSS

Rambutan adalah buah yang tidak asing lagi bagi rakyat di Malaysia. Bentuknya yang unik dengan rambut di bahagian kulit luar dan rasanya yang manis, sudah tentu ianya menjadi salah satu sebab kenapa rambutan menjadi buah fevret untuk dimakan. Tapi tahukah kita, selain sedap dimakan, buah rambutan memiliki banyak manfaat untuk kecantikan. Tak percaya? Jom baca fakta ini. Kandungan vitamin C memang cukup tinggi di dalam buah ini. Ternyata vitamin ini sangat berguna untuk mencantikkan kulit. Mari lihat apakah effect jika kita menggunakan rambutan sebagai alternatif untuk menjaga wajah. 1. Mencerahkan kulit Kulit rambutan mempunyai khasiat yang mampu mencerahkan kulit. Macam mana cara dia? Blend kulit rambutan...

Read more

  Wanita mana yang tak suka lipstick, kan? Pasti anda mempunyai barisan lipstick favourite yang anda akan pakai setiap hari. Betul tak? Kalau kita lihat, fenomena lip matte sekarang ini memang tengah popular. Bukan saja anda boleh dapati di rangkaian drugstore saja, malah ramai pengusaha online telah mengeluarkan produk lip matte ini. Kiranya, produk lip matte ini antara yang ‘hot selling’. Bagi anda yang penggemar lip matte, ada berita best! Jenama kosmetik terkenal Meriel telah mengeluarkan satu produk iaitu Mini Liquid Matte Lipstick yang sangat awesome!   Datang dengan 15 shade yang memukau, ia pasti akan membuatkan penampilan anda lebih gorgeous. Ini kerana, apabila anda calit saja mini liquid matte ini, ia akan cepat kering dan tidak mudah ditanggalkan. Kalau anda nak...

Read more

  Jerawat ni memberi definisi berbeza mengikut jantina. Seperti lelaki, kebanyakkannya mereka tidak begitu kisah pun. Betul kan lelaki ? hehe Tapi bagi wanita, jangan main-main dengan hal ni. Konfiden level menurun terus! So hari ni kita berkongsi tips yang wajib anda cuba.  1- Perah jus lemon dan dengan mengguna bebola kapas, tekap pada jerawat selama 20 minit dan bilas. Lakukan dua tiga kali sehari untuk kesan yang cepat..2- Letak air panas dalam besen dan lalukan bahagian jerawat pada wap panas.Bukan sahaja menghilangkan jerawat malah menjadikan kulit muka bertambah seri..3- Letak ais pada jerawat. Ia akan membantu mengecilkan jerawat..4- Ambil...

Read more